Al 15 jaar specialist in studieboeken
img

Veilig handelen voor verkopers

Het komt gelukkig zelden voor dat een koper gemaakte afspraken niet nakomt. Toch kan het geen kwaad voorzichtig te zijn bij de verkoop van je studieboeken. Het spreekt vanzelf dat ook jij als verkoper afspraken met de koper dient op te volgen. Lees de onderstaande punten goed door voordat je de verkoop definitief maakt.

1. Regel de afhandeling van de verkoop goed
Zorg dat de volgende zaken duidelijk zijn voor zowel jou als de koper:

  • de prijs van de studieboeken
  • hoe de boeken bij jou komen en wanneer
  • wie de eventuele verzendkosten betaalt

2. Houd je aan de afspraken
Wanneer je als verkoper afspraken gemaakt hebt met een koper, dan dien je daar ook naar te handelen. Stuur de door de koper aangeschafte boeken binnen drie dagen op, of maak daar afwijkende afspraken over. We gaan uiteraard uit van je goede wil. Mocht echter bijken dat dit vertrouwen onterecht is, adviseren we gedupeerde kopers politieaangifte te doen. Bovendien sluiten we het verkoopaccount.

3. Check de boekgegevens
Niets is vervelender dan dat de koper achteraf meldt dat hij niet het juiste boek heeft ontvangen. Zorg er daarom voor dat je bij de verkoop zeker van bent dat je de juiste boeken hebt opgegeven. Een check van de ISBN-code is daar het meest geschikt voor, die is namelijk voor ieder boek uniek.

4. Dure boeken? Verstuur via aangetekende post of spreek af op locatie
Zeker wanneer het om meerdere (dure) boeken gaat, kan het handig zijn om ze te versturen per aangetekende post. Dit kost wat meer maar je weet zeker dat het aankomt bij de juiste persoon. Op locatie afspreken is nog handiger, als dat mogelijk is. Bovendien kun je dan afstemmen dat de koper direct betaalt.

5. Controleer de koper
Het komt gelukkig maar zelden voor dat een koper niet betaalt wanneer hij de boeken al wel heeft ontvangen. Toch weet je het nooit. Via fora en een website als OpgeletOpIntenet kan je controleren of iemand als malafide te boek staat.

Goedkope studieboeken?

Koop tweedehands studieboeken en bespaar tot 60 procent.

Zoek direct

Studieboeken verkopen?

Verkoop je studieboeken makkelijk en zonder verkoopcommissie.

Start verkopen