Studieboeken versturen : wat kost dat eigenlijk?

Gepubliceerd op: donderdag 10 augustus 2017

Wat kost dat eigenlijk, het versturen van een of meerdere studieboeken? De kosten voor de het verzenden hangen af van het formaat en het gewicht. De goedkoopste mogelijkheid bij PosNL is het brievenbuspakje+. Voorwaarde daarbij is dat wel door de brievenbus past. Anders wordt het pakketpost. 

Brievenbuspakje+ van PostNL

Het versturen van een Brievenbuspakje+ kost € 3,50. Na verzending wordt het pakketje normaal gesproken binnen 24 uur bezorgd en kan je het volgen met een track & trace code.

Het maximale formaat en gewicht bij een Brievenbuspakje+ is: 38 x 26,5 x 3,2 cm groot en 2 kilo zwaar. De meeste studieboeken vallen binnen deze categorie. Twijfel je? Check dan even of het, inclusief verpakking, door je eigen brievenbus past.

Pakketpost van PostNL

Verkoop je meerdere studieboeken, dan kan je deze per pakketpost versturen. Dit kost bij PostNL € 6,50. Ook dan streven de bezorgers ernaar om het pakket binnen 24 uur te bezorgen kan je met een track & trace code zien wat de status is.

Het maximale formaat en gewicht bij pakketpost is: Maximum formaat voor zending van 0 – 10 kg: 100 x 50 x 50 cm. Is het pakket groter of zwaarder, dan betaal je meer. Gelukkig is dat ook bij de verkoop van meerdere studieboeken niet snel het geval.

Pakketpost DHL

Brievenpost verzenden is bij DHL niet mogelijk, pakketpost wel. De kosten voor het verzenden naar een huisadres bedragen € 5,75. Daarbij mag het pakket niet groter zijn dan 80x50x35 en niet zwaarder dan 10 kilo. Ook bij DHL kan je het pakket volgen.

Ondanks het iets goedkopere tarief van DHL hebben we zelf goede ervaringen met PostNL en raden we aan om je verkochte studieboeken via hen te versturen.

Wie betaalt de verzendkosten, de koper of verkoper?

Als koper van studieboeken betaal je standaard € 3 als bijdrage voor de verzending. Dit ongeacht het aantal boeken dat je koopt van de betreffende verkoper. Stel je koopt dus 8 boeken bij twee verschillende personen, de verzendkosten zijn in dat geval € 6 in totaal.

Als verkoper ontvang je deze bijdrage van €3 automatisch bij de uitbetaling van je verkochte boeken. De meerkosten zijn bij het verzenden van een pakket voor de verkoper. Hiervoor hebben we gekozen omdat we zo de kosten voor de verzending kunnen verdelen.

Verzendgarantie via onze site

Als je per PostNL verstuurt, dan geven we een verzendgarantie. Mocht een pakket kwijtraken, dan krijg je alsnog de opbrengst van je verkochte boeken uitgekeerd. Voorwaarde hierbij is dat je beschikt over de track & trace code aantoonbaar bij PostNL hebt geïnformeerd naar de status van de zending.